Reuzen aan de techniekklas
De leerlingen van 2 STEAM T maakten eigenhandig twee gigantische reuzen die vanaf vandaag het technieklokaal bewaken. Hieronder vind je een verslag van Mats Van Muylder, een van de leerlingen en mr. De Raeymaecker.
Als eerste stap moest iedereen uit onze klas een ontwerp in PowerPoint maken. We kregen elk een minuut om het ontwerp te presenteren en de andere leerlingen ervan te overtuigen. Hieruit werden door de hele klas twee ontwerpen gekozen die verdeeld werden over elk zes leerlingen.
Nadien gingen we een kijkje nemen in de Schorre in Boom waar ook jaarlijks Tomorrowland georganiseerd wordt. In de Schorre staan zeven reusachtige trollen, gemaakt door een kunstenaar, verspreid over het terrein.
De volgende lessen verzamelden we elk heel veel gebruikt hout en andere materialen om onze ontwerpen te kunnen realiseren. Al het hout dat we gebruikten, is gerecycleerd. Die grote berg hout moesten we verwerken in onze twee gigantische reuzen. We spreken pas van een reus als hij groter is dan twee meter…
Wanneer we aan de uitwerking begonnen, hebben we eerst binnen ons groepje besproken wie wat zou maken (hoofd, benen, armen, voeten…). We hebben ons groepje nogmaals in tweeën opgesplitst waardoor we telkens met drie waren om een deeltje af te werken. Het bovenlichaam hebben we wel allemaal samen gemaakt omdat dit groot was en we elkaars hulp goed konden gebruiken. Iedereen binnen ons groepje heeft goed meegewerkt en wist steeds wat te doen of waar hij verantwoordelijk voor was.
Na enkele weken werken aan onze reuzen kwamen we alsmaar dichter bij het eindresultaat. We mogen trots zijn op onze realisaties en vinden het fijn dat deze op school mogen tentoongesteld worden. Ze waken over ons technieklokaal.
Mats Van Muylder
Ik ben enorm fier op de leerlingen van 2 STEAM T. Het was mooi om te zien hoe de leerlingen hun fantasie gebruikten. Ze deden wel inspiratie op in De Schorre, maar toch kwamen ze tot twee verschillende resultaten. De onderdelen van een oude strijkplank werden de oren, de bekleding van een zetel het haar en na een groot tandwiel rood te verven werd het een halsketting. Je moet er maar opkomen... Het grote doel was samenwerken en dat is met deze leerlingen echt wel gelukt.
Mr. De Raeymaecker